Logboeken VWP

Verschillende logboeken zijn bijgehouden. Een aantal zijn te gescand en kunnen worden ingezien door ze te downloaden met hulp van een wachtwoord, dat oud-leden bij reunie@scoutingvwp.nl kunnen aanvragen.

Het oudste logboek is lange tijd zoek geweest en terug gevonden bij een verzamelaar, die het alleen tegen een vergoeding wilde teruggeven. De historische insignes uit het dat logboek zijn helaas ontvreemd. Het boek en de verhalen zijn gelukkig weer terecht. Ook bemanningen hielden logboeken bij en van zomerkampen zijn verslagen gemaakt. Het meest bijzondere verslag is van het eerste zomerkamp in 1946 naar Engeland. Tijdens dat kamp in Devon hebben de luchtverkenners van de VWP de huidige Koningin Elisabeth en haar zuster ontmoet, toen nog prinsessen. Het bewijs staat in het logboek van het eerste zomerkamp.

Van 27 juli t/m 9 augustus 1946 kampeerde de luchtverkenners in de buurt van Tiverton op Rackenford Manor te gast
Het logboek van het eerste Nederlandse Luchtverkenners zomerkamp te Ermelo van 24 t/m 29 augustus.
Aangeboden ter gelegenheid van 1 jarig bestaan van de groep, door Leiders, Verkenners en Voortrekkers. G. Niekerk Vaandrig
Het jaar 1954 in het 2e VWP Logboek.
Het jaar 1955 in 2e VWP Logboek.
10 jaar na de oprichting nam Hopman Wim Prent op 28 oktober 1955 afscheid. Ter gelegenheid van zijn afscheid werd
"Het logboek wordt iedere Zaterdag door een lid van de bemanning mee naar huis genomen en in geschreven. De volgende
Het Logboek van het eerste halve jaar van 1956 tot zomerkamp in VWP 2e Logboek.
Logboek van zomerkamp in 1956 in VWP 2e Logboek.
Het logboek van het 2e halfjaar van 1956 na het zomerkamp in 2e VWP Logboek.