Logboeken

Verschillende logboeken zijn bijgehouden. Een aantal zijn te gescand en kunnen worden ingezien door ze te downloaden met hulp van een wachtwoord, dat oud-leden bij reunie@scoutingvwp.nl kunnen aanvragen.

Het oudste logboek is lange tijd zoek geweest en terug gevonden bij een verzamelaar, die het alleen tegen een vergoeding wilde teruggeven. De historische insignes uit het dat logboek zijn helaas ontvreemd. Het boek en de verhalen zijn gelukkig weer terecht. Ook bemanningen hielden logboeken bij en van zomerkampen zijn verslagen gemaakt. Het meest bijzondere verslag is van het eerste zomerkamp in 1946 naar Engeland. Tijdens dat kamp in Devon hebben de luchtverkenners van de VWP de huidige Koningin Elisabeth en haar zuster ontmoet, toen nog prinsessen. Het bewijs staat in het logboek van het eerste zomerkamp.

Het jaar 1954 in het 2e VWP Logboek.
Logboek 1996 van Arjan de Jong bevat eskaderbijeenkomsten, eten 's avond in de Witte Raaf en BACU-stammenweekend met Pinksteren 1996.
Arjan de Jong heeft logboek van WJB 1995 gemaakt, hij was lid van het Aviation team. De 18de World Jamboree
Het jubileumkamp 50 jaar VWP is gevierd met een weekendkamp in de Notelaer te Pijnacker. In 1995 is verhuisd van
Arjan de Jong heeft meerdere logboeken gemaakt in zijn actieve tijd bij de VWP.
Arjan de Jong heeft meerdere logboeken gemaakt van zijn tijd bij de VWP.
Arjan de Jong heeft meerdere logboeken gemaakt van zijn actieve tijd bij de VWP.
Tijdens het zomerkamp van de junioren op Ada's Hoeve te Ommen hebben Peter Jan Cool en Peter Frankena een survivaltocht
"Het logboek wordt iedere Zaterdag door een lid van de bemanning mee naar huis genomen en in geschreven. De volgende