De Vliegende Verkenner hergebruikt

Na de reünie op zondag 12 juni 2022 willen we de oud-leden op de hoogte blijven houden van activiteiten voor oud-leden, de onderlinge contacten te vergroten en beelden en verhalen actualiseren die we regelmatig op de website plaatsen. De Vliegende Verkenner, die in 1945 als maandblad is verschenen gaan wij onregelmatig hergebruiken.
Aanmelden voor nieuwsbrief onderaan  pagina Nieuws voor oud-leden

Voor de reünie zijn we opzoek gegaan naar contactgegevens van ruim 1.000 oud-leden. Met speurwerk op internet hebben we een aantal kunnen achterhalen. De uitdaging is om met meer oud-leden weer contact te hebben. Ik beheer de oud-ledenlijst en kan op verzoek hier gegevens uit verstrekken.
Ik ben al enige tijd bezig om de historie van de VWP-groep beschikbaar te maken voor leden en oud-leden. Het zou aardig zijn als we daarvoor ook herinneringen en verhalen, foto’s en films van oud-leden kunnen gebruiken. Wie nog materiaal, herinneringen en anekdotes voor ons heeft kan zich tot mij wenden. Van Peter van der Kruk ontvingen we al zijn VWP-archief. Arjan de Jong stelde zijn logboeken beschikbaar om te scannen en Peter Paul Crans kwam met een logboek over de Wereld Jamboree 1995. Marcel Aldenhuijsen kwam met een tas met oude films van zomerkampen. Het is mooi als we materiaal uit het VWP-archief kunnen combineren met materiaal wat iemand beschikbaar stelt. Zo konden wij het survivalverslag uit 1975, dat  Peter Cool samen met Peter Frankena maakte van een survivaltocht per boot over de Regge bij Ommen, koppelen aan filmbeelden van die tocht. Ze staan beiden op de website https://vanweerdenpoelmanluchtscouts.nl onder logboeken en films van VWP.

Henk Kronenberg, henk@scoutingvwp.nl
Redactie De Vliegende Verkenner: reunie@scoutingvwp.nl