Oud-leden VWP gezocht

Vanaf 1945 zijn lijsten bijgehouden van leden en oud-leden. Die lijsten zijn de bron van onze zoektocht naar oud-leden. De groep mag geen persoonlijke gegevens onnodig bewaren, daarom is het gebruik van die lijsten mijn persoonlijke actie. Alleen kan ik niet iedereen achterhalen. Ik heb de hulp nodig van de oud-leden. Ik verzoek iedereen die nog tijdgenoten kent van Van Weerden Poelmangroep, de namen en contactgegevens door te geven aan mij via het contactadres voor de reünie. Hier kunnen ook vragen aan mij worden gesteld over tijd- of leeftijdsgenoten.

Het doel is om zoveel mogelijk oud-leden te traceren en die uit te nodigen voor de reünie en hen toegang te geven tot de informatie uit archief van Scoutinggroep Van Weerden Poelman.

Mijn doel is om uiteindelijk een verhaal over de luchtverkenners in Nederland te publiceren aan de hand van archief van de VWP en de verhalen en beelden van (oud-)luchtverkenners.

Henk Kronenberg

2 gedachtes over “Oud-leden VWP gezocht”

 1. Goedemiddag,
  Via mijn broer, Nico Vas, hoorde ik van het bestaan van de VWP Groep website. Ik ben in de vijftiger jaren van de vorige eeuw lid geweest van de VWP, daarna ben ik nog een aantal jaren leider geweest van de VWP welpengroep. Vriendelijk verzoek ik mijn gegevens toe te voegen aan uw administratie en mij ook toegang te verlenen tot het archief (foto’s, logboeken) van de VWP groep. Mijn adresgegevens zijn: A (Ton) Vas, Het Kanaal 191 N, 9402 AE Assen. E mail: ton.vas@planet.nl.
  Ter informatie, voor zover nog niet bekend, de leden Fred(dy) Bevers en Frits de Zwaan, beiden uit mijn tijd, zijn respectievelijk in 2019 en 2023 overleden.
  Met vriendelijke groet,
  Ton Vas

  1. Beste Ton Vas,

   Goed om een bericht van een bekend oud-lid te mogen ontvangen. Ik ben al enige tijd bezig de historie van de VWP-groep vast te leggen in een website. De toegangsgegevens stuur ik in een aparte mail toe. De contact gegevens neem ik op in ons oud-leden bestand. Dank voor het doorgeven van de overleden leden.
   Ik zou ook graag weer contact krijgen met Nico, die ik uit mijn begin jaren bij de VWP mee heb gemaakt.
   Zondag 24 september ’23 houden we weer een reünie op Ypenburg.
   Met vriendelijke groet,
   Henk Kronenberg (vz VWP 1989-2012)
   tel 06 54911709, @ henk@scoutingvwp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.